Campanie Lacul Dulce

INFORMAREA  SI PUTEREA EXEMPLUI CONTEAZA!

 

     Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara” ECO DUNAREA” Brailaimpreuna cu voluntari din randul studentilor Facultatii de Inginerie si Agronomie Braila din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” Galati si a Universitatii Constantin Brancoveanu Braila au initiat o actiune deecologizare a unui teren insalubru aflat in proximitatea intrarii in Municipiul Braila pe langa calea ferata , respectiv in cartierul  Lacu Dulce, zona adiacenta parcului.

     La aceasta actiune au participat inclusiv tineri studenti de etnie roma, locuitori ai cartierului Lacu Dulce.

     In cadrul acestei actiuni voluntarii s-au implicat direct in colectarea deseurilor, fiind echipati cu manusi de protectie si saci menajeri.

     S-au colectat si tranportat catre rampele  autorizate ,10 tone de deseuri menajere si reciclabile, de pe o arie de aproximativ 30.000mp.

     Actiunea a fost sprijinita logistic de catre operatorul  local  RER ECOLOGIC SERVICE SRL Braila, acesta punand  la dispozitie utilajele necesare colectarii si transportarii deseurilor menajere si reciclabile.

     Speram ca aceasta initiativa sa fie un pas inainte in grija pentru mediu.

     La finalul actiunii, tinerii voluntari au primit materiale promotionale de la Asociatiade Dezvoltare Intercomunitara “ECO DUNAREA “Braila in vederea promovarii SMID ( sistem de management integrat al deseurilor ), care presupune colectarea deseurilor selectiv.

     Vedetele acestei actiuni au fost doi copii de varste prescolare Teodora si Vladut care la finalul campaniei de ecologizare au primit Diploma “Micul Ecologist”

     Prin actiunea desfasurata , Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara“ECO DUNAREA” Braila promoveaza Sistemul de Management Integrat al Deseurilor ( SMID ) catre cetatenii municipiului Braila cu privire la faptul ca viata sanatoasa inseamna in primul rand CURATENIE.

     Dorim sa ne aducem contributia la protejarea naturii prin refacearea ecosistemului si sa fim alaturi de comunitate.

     “PREA FRUMOS PENTRU A FI MURDAR” a fost mesajul transmis de voluntarii implicati in actiunea de ecologizare a zonei adiacente din cartierul Lacu Dulce.

Toate drepturile rezervate designed by Geolex S.R.L.