Colectare-Transport Deseuri

     Avand in vedere tintele judetene privind gradul de acoperire cu servicii de salubritate,dupa inchiderea platformelor rurale neecologice, Asociatia a demarat  o serie de proceduri pentru asigurarea colectarii deseurilor menajere din mediul rural.

     In numele si pe seama a 35 unitati administrativ teritoriale, Asociatia a organizat si desfasurat procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport deseuri menajere  de la punctele de colectare din judeŇ£ul Braila si depozitarea acestora la depozitul ecologic Muchea. Membrii asociati implicati in derularea contractului sunt Judetul Braila si comunele: Baraganu, Bertestii de Jos, Bordei Verde,  Ciresu,  Ciocile, Dudesti, Frecatei, Galbenu, Gemenele, Gradistea, Gropeni, Jirlau, Marasu, Maxineni, Mircea Voda, Movila Miresii, Racovita, Ramnicelu, Romanu, Rosiori,  Salcia Tudor, Scortaru Nou, Stancuta, Surdila Gaiseanca, Sutesti, Tichilesti, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufesti, Victoria, Ulmu, Unirea, Visani, Viziru, Zavoaia.

     Pornind de la aglomerarea localitatilor, pozitionarea geografica si reteaua de drumuri s-au stabilit zece puncte de colectare pe teritoriul comunelor: Baraganul, Ciresu, Sutesti, Surdila Gaiseanca, Jirlau, Frecatei, Maxineni, Movila Miresii, Traian, Tufesti,  autorizate de catre  Agentia pentru Protectia Mediului Braila. Colectarea  si transportul deseurilor menajere  se face la o taxa de habitat de 2 lei/locuitor/luna, suportabila de catre populatia rurala.

     Activitatea de colectare si transport a deseurilor  menajere pe teritoriul comunelor implicate in contractul de asociere se desfasoara pe doua componente:

  • Colectarea deseurilor menajere de la gospodariile populatiei si transportul acestorapana la punctele de colectare, se realizeaza  de catre  fiecare Primarie, pe baza contractelor de delegare incheiate cu un operator de salubrizare.
  • Transportul deseurilor menajere de la punctele de colectare pana la depozitul ecologicMuchea se realizeaza de catre operatorul de salubritate desemnat in urma procedurii de achizitie publica, cu ajutorul unui cap tractor cu sistem de incarcare – descarcare – basculare cu carlig, si a 11 containere metalice de capacitate mare, proprietate a   Consiliului Judetean Braila:

 

Toate drepturile rezervate designed by Geolex S.R.L.