Colectare si Transport

Colectare si transportul deseurilor

     Colectarea deseurilor se va realiza in sistem selectiv, bazat pe 4 fractii: hartie/carton, plastic/metal, sticla si rezidual, cu exceptia Insulei Mari a Brailei unde se va face o colectare mixta din cauza conditiilor dificile de acces.

     Pentru zonele de blocuri din mediul urban vor fi amenajate puncte de precolectare, cate un astfel de punct la fiecare bloc cu mai putin de 5 etaje dotat cu containere de 1,1 mc atat pentru rezidual (2 bucati) , cat si pentru reciclabil (3 bucati), in timp ce pentru blocurile inalte , va exista cate un punct de colectare pentru fiecare scara a blocului dotat cu containere de 1,1 mc (3 bucati) pentru deseuri reciclabile, iar deseurile reziduale se vor colecta in camera speciala existenta de la parterul fiecarei scari unde vor fi amplasate pubele de 240 litri.

     Pentru gospodariile individuale din mediul urban, sunt prevazute cate doua pubele de 120 litri: una pentru deseurile din plastic/metal si una pentru colectarea deseurilor reziduale. Celelalte doua fractii hartie/carton si sticla vor fi colectate in cadrul unor puncte de colectare selectiva cu 2 containere de 1,1 mc.

 

Implicarea  activa a fiecarui cetatean in implementarea priectului SMID este o conditie vitala pentru succesul acestuia

   IMPLICA-TE! MEDIUL INCONJURATOR ESTE SI RESPONSABILITATEA TA 

Toate drepturile rezervate designed by Geolex S.R.L.